Громадське харчування – бізнес прибутковий, але досить ризикований. Будь-які «неточності» і помилки на початковому етапі можуть обійтися власнику дуже дорого і звести «нанівець» весь бізнес-план. Тому, якщо хочете, щоб будівництво нового закладу громадського харчування було успішним, важливо ретельно продумати всі дрібниці ще до початку будівництва.
До моменту першого успішного обслуговування гостя, проект закладу проходить масу змін: від розробки концепції до прокладання інженерних комунікацій, створення привабливого дизайну і безпосереднього будівництва. Пропуск будь-якого етапу підготовки може призвести до серйозних затримок, складнощів у відкритті закладу громадського харчування, адміністративних штрафів. Щоб не допустити помилок і фінансових втрат, важливо звертатися виключно до професіоналів, які мають значний досвід у сфері будівництва комерційних будівель громадського харчування.
Наша команда пропонує будівництво таких об'єктів під ключ, що відповідають усім необхідним нормам і вимогам замовника. Фахівці нашої компанії докладуть усіх зусиль для складання грамотно розробленого проекту майбутнього закладу громадського харчування.
Будівництво будь-якої споруди вимагає детального планування. Наша команда розділяє процес на ключові етапи.
1. Підготовка та концепція
Без якісної підготовки та детальної візуалізації не зможе працювати жоден заклад громадського харчування. Від формату багато в чому залежить розташування будівлі, цільова аудиторія, обсяг фінансових вкладень на будівництво, фірмовий стиль, ремонт та оснащення. На даному етапі відбувається наступне:
2. Інженерні вишукування
Інженерні вишукування передбачають комплекс досліджень, які дозволяють не просто уникнути помилок і можливих руйнувань фундаменту, осадок або підтоплень, але і знизити витрати на роботи і переробки. На цьому етапі виконуємо наступне:
інженерно-геодезичні вишукування (за необхідності повторна зйомка);
інженерно-геологічні вишукування.
Послуги геодезистів виконуються сертифікованим обладнанням. Висновок геологів проводиться сертифікованою лабораторією.
3. Проектування
Перш ніж приступати до отримання всіх необхідних дозволів для запуску ресторану і вибору професійного обладнання, потрібно ретельно підготувати проект з урахуванням уподобань замовника. Можна сказати, що проектування – один з найскладніших етапів, який визначає майбутнє бізнесу. Тут потрібно розібратися, де буде розташоване те чи інше приміщення, і яка площа буде відведена на кожну зону. У процесі проектування виконується наступне:
Крім цього, вивчаються погодні умови в даній місцевості, характеристики ґрунту, особливості екстер'єру, можливості підведення різних інженерних систем. Це також входить в послуги конструктора і архітектора.
4. Зведення будівлі
Загальнобудівельні роботи:
5. Внутрішнє оздоблення приміщення
6. Введення в експлуатацію
На цьому етапі виконується наступне:
7. Передача споруди в експлуатацію
Для офіційного відкриття та законної діяльності кафе або іншого закладу ресторанного господарства потрібно узгодити об'єкт у відповідних адміністративних та державних органах. Необхідно провести технічну інвентаризацію об'єкта, підготувати план кадастрової ділянки, проектні документи, технічний паспорт. Інспектори повинні переконатися, що споруда відповідає проектній документації, архітектурним і протипожежним нормам. Після отримання акта введення в експлуатацію об'єкта капітального будівництва та відповідних дозволів, заклад громадського харчування готовий приймати гостей.
Принципова відмінність нашої компанії в відповідальності та професійному підході до виконання проектів. Серед основних причин, за якими варто звертатися до нас:
Наша команда працює з проектами будь-якого рівня складності, забезпечуючи бездоганну якість і дотримання термінів. Замовивши проектування ресторану або кафе під ключ, ремонт або реконструкцію існуючих приміщень в Одесі, ви гарантовано отримуєте економічно вигідний технологічний проект, який швидко окупиться, задовольнить всі побажання клієнта і приведе в захват гостей.
Складно дати точну відповідь на питання, скільки коштує побудувати кафе або піцерію з нуля, адже багато що залежить від місця розташування, площі, типу об'єкта, кількості функціональних зон, дизайнерського рішення інтер'єру. Крім цього, на вартість ремонту впливають і інші фактори:
Ціна обговорюється індивідуально з замовником і тільки після отримання вихідних даних та складання проектної документації. Вартість може бути фіксованою, але вартість матеріалів може змінюватися.
Рівень закладу | Приблизний бюджет будівництва |
Бюджетне міні-кафе | від 5 до 10 млн грн |
Невеликий заклад | від 10 до 20 млн грн |
Ресторан середнього рівня | від 20 до 50 млн грн |
Наша компанія пропонує послуги з управління та створення комплексних проектів з будівництва кафе, ресторанів та закладів інших форматів в Одесі та Одеській області. Виконуємо якісне будівництво кафе під ключ в обумовлені терміни за прийнятними цінами. Допомагаємо з погодженням об'єктів у відповідних органах. Працюємо з різними площами, з проектами різного рівня і фінансового бюджету, і готові перетворити будь-які локації в часто відвідувані заклади громадського харчування. Дотримуємося існуючих норм і правил пожежної безпеки, а наші працівники використовують тільки надійне обладнання.
В середньому весь процес проектування і зведення об'єкта займає від 6 місяців до 1,5 років. Все залежить від масштабу проекту, формату, розміру ділянки і типу будівлі. Але при конструктивній співпраці і плануванні цей процес може скоротитися.
Орієнтовно визначити скільки коштує зведення кафе і які ціни на наші послуги допоможе персональний менеджер. Працюємо за алгоритмом: дзвінок, виїзд фахівця на об'єкт, підготовка комерційної пропозиції, складання договору, закупівля матеріалів, реалізація і здача об'єкта.
Для детальної безкоштовної консультації пишіть в месенджер або залишайте заявку на зворотний дзвінок на сайті. Ми постараємося зв'язатися з вами в робочий час якомога швидше.
Питання та відповіді
До послуги входить: аналіз локації, архітектурне проєктування, дизайн інтер’єру, інженерні мережі, будівельні роботи, оформлення документації та супровід до відкриття.
В середньому від 6 до 12 місяців. Все залежить від масштабу об’єкта, типу приміщення (новобудова чи реконструкція) та швидкості погоджень.
Так, ми беремо на себе повний супровід: містобудівні умови, технічні умови, підключення до мереж, проєктна документація тощо.
Ми реалізуємо різні формати: класичні ресторани, кафе, фастфуди, вуличні заклади, фудкорти, заклади при готелях, модульні конструкції тощо.
Рівень закладу | Приблизний бюджет будівництва |
Бюджетне міні-кафе | від 5 до 10 млн грн |
Невеликий заклад | від 10 до 20 млн грн |
Ресторан середнього рівня | від 20 до 50 млн грн |